Choose your own adventure

Abonneer op onze nieuwsbrief

* zijn verplichte velden
De mooiste vacatures
home

Maître / Sommelier

Datum
27-08

Bedrijf
Restaurant 'De Nieuwe Polderkeuken'

Type horeca
Restaurant

Plaats
Stolwijk

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Restaurant De Nieuwe Polderkeuken (gevestigd nabij Gouda/Rotterdam) is per direct op zoek naar een nieuwe Captain voor in de bediening!  Als Maître-Sommelier draag je zorg over het kwaliteitsniveau van de service richting de gast (in al zijn facetten), en ben je verantwoordelijk voor het wijnbeleid van het restaurant. Hiervoor werk je nauw samen met de Chef-kok/eigenaar en Sous-Chefs, alsmede met gemotiveerde bedieningsmedewerkers die onder jouw supervisie vallen. Onze ambitie binnen het restaurant richt zich op het hogere culinaire segment met o.a. notering in de Lekker500 en Gault&Millau (14 punten)

Je functie bestaat o.a. uit de volgende taken:
-    Zelfstandig (kunnen) draaien van diners tot 10 couverts (di t/m za) en lunches (wo t/m vr).
-    Opdekken van de tafels en klaarzetten van alle dagelijkse M.E.P. in het restaurant (ook stofzuigen/dweilen/toiletten/bloemetjes nalopen indien nodig).
-    Bijhouden van het reserveringssysteem en, nieuwsbriefsysteem, gasten nabellen indien noodzakelijk, en hierover kunnen communiceren richting de rest van het team.
-    Roosters maken voor de bedieningsmedewerkers.
-    Het op peil houden van de service- en productkennis van de bedieningsmedewerkers; en deze aansturen+controleren tijdens hun werkzaamheden.
-    Het voeren van sollicitatiegesprekken voor evt. nieuwe bedieningsmedewerkers.
-    De inkoop/stocking van de wijnen regelen (ook met oog op onze zaal- en cateringtak); contact houden met wijnleveranciers. Ook ben je verantwoordelijk voor het wijnpercentage.
-    Het maken van wijn/spijscombinaties, al dan niet samen met het keukenteam.
-    Verantwoordelijkheid dragen over restaurant en zaak

Jouw profiel:
-    Afgeronde gastvrouw/heer opleiding.
-    Minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijk restaurant, al dan niet in leidinggevende functie.
-    Doorpakker/Collegiaal/Gastgericht.
-    Ogen en oren die open staan voor extra omzetmogelijkheden/upsells aan tafel.
-    Aanwezige productkennis m.b.t. keukenproducten; kennis van wijnen en wijn/spijscombinaties (SWEN-2) of bereid zijn hier zelf in te investeren.
-    Je ervaart stilstand als achteruitgang.
-    Commercieel en prijsbewust.
-    Je bent een voorbeeld voor je collega’s als het gaat om vriendelijkheid en voorkomendheid richting de gast; deze betaalt immers onze boterham!
-    Goede Engelse vaardigheden in woord en geschrift.
-    In bezit van eigen vervoer en rijbewijs B.

Wat bieden wij:
-    Een vrijheid om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen; gasten te kunnen verbazen met hoog culinair niveau.
-    Een team (zowel keuken als bediening) dat voor jou  door het vuur gaat als jij dat voor hen doet.
-    Goed salaris o.b.v. aantoonbare capaciteiten.
-    Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
-    Vrijheid in wijn spijs combinaties.

Solliciteren kan t.a.v.  van Frank (Chef en Eigenaar) frank@polderkeuken.nl

www.polderkeuken.nl

Dorpsplein 7

2821 AR Stolwijk