Choose your own adventure

Abonneer op onze nieuwsbrief

* zijn verplichte velden
De mooiste vacatures
home

Sommelier

Bedrijf
Château St. Gerlach

Type horeca
Fulltime

Plaats
Valkenburg

Dienstverband


Functieomschrijving

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het landgoed over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen) waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.stgerlach.nl

Per april a.s. is de positie vacant voor een Sommelier voor Château St. Gerlach.

De functie ;
Als Sommelier ben je werkzaam in Restaurant Château St. Gerlach. Je maakt deel uit van de bedieningsbrigade van het restaurant en rapporteert rechtstreeks aan de Maître d’Hotel, die de eindverantwoordelijkheid draagt. Je gaat werken in een dynamisch team met de ambitie het restaurant naar een nog hoger niveau te brengen. Het restaurantteam, dat in de topgastronomie opereert, streeft naar perfectie. Het bewaken én behouden van het hoge service- en kwaliteitsniveau ervaar je dan ook als vanzelfsprekend.

De functie van Sommelier bij Restaurant Château St. Gerlach is een operationele functie. Je zult meewerken in ons restaurant en medeverantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot de organisatie van de diensten van een toegewezen wijk in het restaurant.

De werkzaamheden ;
Het takenpakket van de Sommelier betreft op operationeel vlak onder meer:
    •    leiding geven aan diverse medewerkers bediening/leerlingen en stagiaires;
    •    het ontvangen en placeren van gasten;
    •    het adviseren op het vlak van wijn-spijs combinaties voor kleine en grotere gezelschappen;
    •    doorgeven van bestellingen en ;
    •    het raadplegen van de keuken bij uitzonderlijke wensen van gasten.

Naast de operationele taken in het restaurant behoren onderstaande werkzaamheden eveneens tot jouw functie:
    •    het vormgeven van de restaurantwijnkaart;
    •    het verzorgen van proeverijen voor gasten en het voeren van verkoopgesprekken met potentiële gasten;
    •    het trainen en informeren van het F&B team op het vlak van wijnen;
    •    het bewaken van het inslagpercentage;
    •    het bepalen van de verkoopprijs;
    •    het beheer van de wijnkelder en
    •    communicatie met wijn- en drankleveranciers.


Wat vragen wij van jou?
Oostwegel Collection staat voor Inspirerend, Vakmanschap en Gastvrijheid en deze drie begrippen worden tot leven gebracht door de drie pijlers: Locatie, Mens en Gastronomie. Medewerkers worden geselecteerd en ontwikkeld vanuit hun onderscheidende actieve, fatsoenlijke, inlevende en gastvrije houding.
Door jouw kennis van wijnen en werkervaring in de bediening binnen het topsegment in de gastronomie straal je op een natuurlijke manier gastvrijheid uit en beschik je over goede communicatieve eigenschappen en omgangsvormen. Begrippen als teamspirit en flexibiliteit zijn op jou van toepassing en je laat dit ook zien tijdens jouw werkzaamheden.

De competenties die behoren bij deze functie zijn: -

inlevingsvermogen - uitstraling - actief - fatsoen - gastgerichtheid - leidinggeven - plannen en organiseren - stressbestendigheid

Wat bieden wij jou?
Een zeer uitdagende functie bij een groeiend familiebedrijf in het topsegment binnen de hotellerie met in totaal ruim 360 medewerkers, verdeeld over vier verschillende locaties. Wij geven medewerkers veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast zijn wij een sociale werkgever en hebben wij oor en oog voor onze mensen.
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Tevens bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve (zorg)verzekeringen, een personeelspas waarmee je korting krijgt bij diverse bedrijven in de regio, een fietsplan/sportabonnement, vergoeding studiekosten en trainingen en een korting op overnachtingen en Food & Beverage-faciliteiten bij alle locaties van Oostwegel Collection.


Details van de vacature ;
Afdeling ; Restaurant Château St. Gerlach
Contractvorm ; Arbeidsovereenkomst op basis van 38 uur per week
Werktijden ; Dinsdag t/m zaterdag in wisselende diensten
Talenkennis ; Een goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Kennis van de Franse taal is een pré.
Rijbewijs ; N.v.t.
Salaris ; Afhankelijk van opleiding, leeftijd en werkervaring
Opleidingseisen ; MBO werk - en denkniveau, bij voorkeur afgeronde opleiding MHS
Ervaring ; Ervaring in een soortgelijke functie in het hogere segment van de gastronomie is vereist

Sollicitaties (voorzien van CV), evenals vragen, kun je richten tot de afdeling Personeel & Organisatie (mail: carriere@oostwegelcollection.nl)
Als je meer informatie wenst, neem dan contact op met een van de collega’s van de afdeling P&O op telefoonnummer: 043-6088890.

Neem ook een kijkje op onze website