Choose your own adventure

Abonneer op onze nieuwsbrief

* zijn verplichte velden
De mooiste vacatures
home

Assistent Sommelier

Bedrijf
Restaurant 'De Librije' ***

Type horeca
Restaurant in Hotel

Plaats
Zwolle

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Wie zijn wij  

Jonnie en Thérèse Boer  

Jonnie Boer wordt op vierentwintigjarige leeftijd chef-kok bij Restaurant De Librije en enkele jaren later koopt hij samen met zijn echtgenote Thérèse, gerespecteerd vinologe en gastvrouw, het restaurant, waarna vlak na de overname van het restaurant in 1993 de eerste Michelinster volgt. In 1999 volgt de tweede ster en daarmee is hij de jongste tweesterrenkok in Nederland. In 2004 is De Librije het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster krijgt. De Librije heeft drie *** sterren sindsdien en staat aan de top van Nederland. Sinds eind 2017 is Brass Boer in Bonaire geopend. Sinds begin 2019 is een tweede vestiging in Zwolle geopend. Brass Boer Thuis.  

De Librije  

Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle en moderne ambiance. Het interieur is ruimtelijk en organisch. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving. Jonnie zorgt met zijn keukenbrigade voor de perfectie in de keuken en Thérèse en haar team staan garant voor een bijzondere wijn- spijscombinatie.  

Smaak. Het is de ongekende rijkdom waarin we onze gasten laten delen. De smaak van De Librije. Ondeugend creatief. Bekroond, bewonderd, begeerd. Gasten verwachten veel – en ze krijgen meer. Ondergedompeld in een wereld waarin elk zintuig geprikkeld wordt en elk detail telt. Waarin alles puur is: authentiek en onvervalst. Zuiver en uit betrouwbare bron. Dát is de wereld van De Librije. Nergens anders dan bij De Librije komt de smaak van De Librije tot leven. Een smaak die voor gasten is te beleven. Te proeven, te voelen, te zien, te ruiken. Te ontdekken en te genieten. Te kopen zelfs, maar nooit te evenaren. Het is een wereld waarin recepten voelen als geheimen, ingrediënten als wonderen, gastronomie als volmaakte perfectie. De Librije; een verzamelnaam voor alles wat we met onze gasten willen delen – op welke locatie dan ook. Belevingen, producten, concepten en accommodaties; het beste van het beste. Een naam die we met trots hooghouden, omdat dít de enige naam is die onze kostbare belofte volledig onthult. De gouden draad die geboekte successen verbindt met een veelbelovende toekomst.  

Functie-inhoud 
Als assistent Sommelier ga je het team van Restaurant De Librije versterken. Je assisteert de Sommelier bij de keuzes in wijn/spijs combinaties. Ook het plaatsen van bestellingen bij onze wijnleveranciers en het beheren & op orde houden van onze wijnkelder behoort tot de werkzaamheden. Je beschikt over meer dan voldoende vakkennis om te functioneren op het hoge niveau dat wij nastreven. Je adviseert de gasten én de interne organisatie ten aanzien van de wijnen en het uitserveren ervan. Hiermee draag je bij aan de maximale gasttevredenheid en een optimaal financieel resultaat.   

Werkzaamheden  

Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over mbo werk- en denkniveau en je bent minimaal in het bezit van een WSET II of soortgelijk. Je hebt een flexibele instelling, ook in je werktijden. Je bent gastvrij op een natuurlijke en representatieve wijze. De woorden teamspirit, flexibiliteit en collegialiteit zijn op jou van toepassing.  

Aanbod  

Wij bieden:  

  • een fulltime functie volgens de Horeca-cao;  

  • een dynamische werkomgeving;  

  • een prettige werksfeer.  

  

Aanbod  

Wij bieden een fulltime functie in een dynamische werkomgeving. Werktijden zullen  zowel overdag als ’s avond zijn.    

Procedure  

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen. Wacht niet te lang. Mail je CV dan naar personeelszaken@librije.com. Heb je nog vragen voordat je de knoop doorhakt? Neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling via (0)38 853 0000.  

Adresgegevens  

De Librije  

T.a.v. afdeling Personeelszaken  

Spinhuisplein 1  

8011 ZZ Zwolle  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld