Choose your own adventure

Abonneer op onze nieuwsbrief

* zijn verplichte velden
De mooiste vacatures
home

Maître

Bedrijf
Restaurant 'De Loohoeve' *

Type horeca
Restaurant

Plaats
Schoonloo

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Ter versterking van het service team van De Loohoeve zijn wij op zoek naar een Maître.

Als Maître in Restaurant De Loohoeve ben je werkzaam in het bedieningsteam van ons restaurant dat sinds 2018 bekroond is met een Michelin ster. De keuken kenmerkt zich door zijn lichte en verfijnde keuken waar internationale smaken gecombineerd worden met zoveel mogelijk producten uit en nabij Nederland.

Nauw samenwerkend met eigenaresse Marleen, sommelier Nick en chef de rang Stephen stuur je een jong en dynamisch team aan en ben je de contactpersoon tussen de gast en onze keuken.

Jeroen & Marleen hebben sinds 2014 hun droom verwezenlijkt: gasten verwennen met gerechten op topniveau in een laagdrempelige sfeer. Beiden staan in de keuken, waarbij Marleen onder meer brood en patisserie voor haar rekening neemt. Daarnaast vervult Marleen de rol van gastvrouw in het restaurant en beheren ze samen het 12 kamers tellende hotel.

De verfrissende, onorthodoxe aanpak en het hoge niveau van de keuken blijven niet onopgemerkt. Marleen wordt door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar 2019 en de keuken wordt dat jaar beloond met 16/20 punten. In Lekker nestelt De Loohoeve zich in de top 100 en in december 2018 ontvangt het paar hun eerste Michelinster.

Daarvóór was het stel al succesvol tijdens kookwedstrijden. Zo werd in 2016 en 2017 het Bronzen Koksmes gewonnen en in 2018 de prestigieuze Gouden Koksmuts. De Loohoeve werd uitgeroepen tot JRE-restaurant van het jaar 2019 en tenslotte was het stel te zien in de documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’.

In 2020 gaan Jeroen en Marleen Brouwer een nieuwe uitdaging aan met de plannen om te verhuizen naar het Groningse Hoogkerk, waar zij in de Theresiakapel een nieuw restaurant beginnen.

Taken & verantwoordelijkheden

  • Operationeel aansturen van het team;
  • Zorgdragen voor juiste begeleiding gedurende de m.e.p.;
  • Begeleiden van leerlingen en/of stagiaires;
  • Assisteren in het ontwikkelen van uitstekende gastcontacten en zorgdragen voor een correcte afhandeling van verzoeken en opmerkingen van gasten en collega’s;
  • Operationele werkzaamheden in het restaurant, waaronder het opnemen van bestellingen en bedienen van de gasten;
  • Het naleven van standaarden die zijn opgezet door Jeroen & Marleen;
  • Medewerkers aanmoedigen en motiveren;
  • Instructies geven met betrekking tot standaarden en werkwijze;
  • Het inchecken van hotelgasten;

 

Wie ben jij?

  • Je beschikt over vergelijkbare werkervaring in restaurants;
  • Een ambitieuze leider die het team op de werkvloer motiveert en verder opleidt;
  • Je bent flexibel en in staat een collega’s te coachen en te motiveren;
  • Je bent representatief;
  • Je hebt een gastgerichte instelling;
  • Je hebt oog voor detail;
  • Je bent flexibel met betrekking tot werkdagen en -uren;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift);
  • Beheersing van de Duitse taal is een pré;
  • Interesse en kennis over wijn is een pré;

Wat bieden wij jou?

  • Een fulltime dienstverband;
  • Een unieke ervaring in een dynamische werkomgeving!;
  • Een salaris conform Horeca CAO (afgestemd op functie en werkervaring);
  • Opbouw van vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
  • Tegemoetkoming in de reiskosten (afhankelijk van afstand woon-werkverkeer);

Geïnteresseerd in deze functie? Neem contact op met M.F. Brouwer door je CV en motivatie te sturen naarinfo@deloohoeve.nl.