Choose your own adventure

Abonneer op onze nieuwsbrief

* zijn verplichte velden
De mooiste vacatures
home

Sommelier

Bedrijf
Restaurant 'Latour' *

Type horeca
Restaurant in Hotel

Plaats
Noordwijk aan Zee

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Heb jij passie voor gastronomie en wijn ?

Ter versterking van team Latour zijn wij op zoek naar een Sommelier.

Als Sommelier in Restaurant Latour ben je werkzaam in het bedieningsteam van ons à la carte restaurant van Grand Hotel Huis ter Duin en sinds 2005 trotse bezitter van een Michelin ster. Het restaurant bevindt zich op de eerste etage en biedt een subliem uitzicht op zee. De keuken is Frans georiënteerd met uitheemse invloeden en serveert uiterst verfijnde gerechten. Bij Restaurant Latour stap je in een jong team waarbij uitsluitend diner wordt geserveerd. Lunch wordt gedraaid bij aanvraag. I.s.m. onze Maître - SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs adviseer je op het gebied van wijn en houdt de wijnkaart up-to-date. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het beheer en het aanvullen van de wijnvoorraad. Met de juiste passie creëren we de juiste wijn & spijs combinatie !

Taken & verantwoordelijkheden

  • Het pro-actief verkopen van wijnen
  • Zorgdragen voor opslag, uitvraag van wijn
  • Creëren van wijn & spijs
  • Beheer digestieven selectie
  • Medeverantwoordelijk voor de wijnkaart van het restaurant
  • Assisteren in het ontwikkelen van uitstekende gastcontacten en zorgdragen voor een correcte afhandeling van verzoeken en opmerkingen van gasten en collega’s
  • Operationele werkzaamheden in het restaurant, waaronder het opnemen van bestellingen en bedienen van de gasten
  • Het naleven van standaarden die zijn opgezet door het hotel en Michelin
  • Medewerkers aanmoedigen en motiveren
  • Instructies geven met betrekking tot standaarden en werkwijze

Wie ben jij?

  • Je beschikt over vergelijkbare werkervaring in luxe hotels en/of restaurants
  • Je hebt een uitstekende kennis van wijn en kunt dit aantonen aan de hand van een certificering
  • Je bent flexibel en in staat een collega’s te coachen en te motiveren
  • Je bent representatief
  • Je hebt een gastgerichte instelling
  • Je hebt oog voor detail
  • Je bent flexibel met betrekking tot werkdagen en -uren
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift)

WIJ BIEDEN JOU

  • Een vast of parttime dienstverband;
  • (of) een flex contract; de ideale mogelijkheid om werk en privé passend te plannen;
  • Doorgroeimogelijkheden naar de positie van F&B Supervisor;
  • Een unieke ervaring in een dynamische werkomgeving!;
  • Een salaris conform Horeca CAO (afgestemd op functie en werkervaring);
  • Opbouw van vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
  • Collectieve zorgverzekering;
  • Tegemoetkoming in de reiskosten (afhankelijk van afstand woon-werkverkeer);
  • Free for One (kom je met een gezelschap eten, dan hoef je als medewerker niet te betalen);
  • Korting op kamerovernachtingen;
  • Een Preferred Carrière Netwerk: je kunt eventueel ook verder groeien in een van de andere
  • hotels van Preferred Hotel Group;
  • Diverse teamuitjes naar gerenommeerde restaurants;
  • Een mooie werkgever op jouw C.V.!

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact op met Stan Kerckhoffs via s.kerckhoffs@huisterduin.com