Choose your own adventure
De mooiste vacatures
home

Sommelier

Bedrijf
Restaurant 'Showw'

Type horeca
Restaurant

Plaats
Amsterdam

Dienstverband
Fulltime (4 daags)

Functieomschrijving

Nieuw te openen Restaurant Showw onder leiding van Chef Dorus Floris en Maître-Sommelier Lendl Mijnhijmer (foto) is een splinternieuw restaurant in Amsterdam-Zuid. Een restaurant wat fine dining met een gezellige ambiance zal gaan combineren. Het restaurant biedt plaats aan 50 couverts, verdeeld over het reguliere restaurant gedeelte, een private dining en een Kitchen Table. De keuken is modern internationaal met de focus op High-End Comfort Food. Daarnaast biedt het restaurant een uitgebreide wijnkaart met wijnen van over de hele wereld. Het restaurant zal medio december openen.

Wij zijn opzoek naar een gedreven, energieke en ervaren Sommelier om deel van ons bedieningsteam te worden en samen een mooi nieuw, ambitieus bedrijf op te starten. Je krijgt een belangrijke rol binnen de bediening, met veel vrijheid om jezelf door te ontwikkelen. Als Sommelier bouw jij samen met Lendl Mijnhijmer de geheel nieuwe wijnkelder. Je hebt oog voor detail, kunt mensen vermaken, kan gepassioneerd vertellen en bent verantwoordelijk voor het voeren van het wijnbeleid volgens de visie van het bedrijf. Je bent een absolute teamspeler, maar kan ook uitstekend zelfstandig werken. Ben je zelfverzekerd, ambitieus en klaar om iedere avond een Showw in het restaurant op te voeren? Dan zoeken wij jou!
 
Wat bieden wij?
- 4-daagse werkweek
- 7 weken vakantie (5 weken vaste vakantiesluiting en 2 weken vrij op te nemen)
- Een salaris tussen de €2500,- en €2700,- bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring
- Contract duur 1 jaar, met uitzicht op verlening
- 8% vakantie toeslag
- Pensioenopbouw
- Een passende reiskostenvergoeding
- Het meebouwen en door ontwikkelen van een compleet nieuw restaurant
- De gehele wijnkelder samenstellen
- Ruimte voor ontwikkeling en scholing
- Leerzame en leuke culinaire teamuitjes
- Goed verzorgde lunch en diner
 
Wat zoeken we in jou?
- Je hebt werkervaring in soortgelijke functies
- Je bent iemand die graag in een team werkt
- Je hebt een wijnopleiding op zak; WSET3/ SDEN3 of CMS
- Je bent communicatief sterk
- Je bent commercieel sterk
- Je bent een goede planner en werkt gestructureerd
- Je bent positief ingesteld en hebt een winnaarsmentaliteit
- Je wilt jezelf graag ontwikkelen
- Je bent per 1 november of 1 december 2023 beschikbaar
 
Even wat meer info over Lendl 
Maître-Sommelier en eigenaar Lendl Mijnhijmer is voormaling beste Sommelier van Nederland en heeft ruime ervaring in zowel binnen- als buitenland. Zijn grootste ontwikkeling maakte hij door tijdens zijn periode als Hoofd Sommelier van Restaurant Waterpoef. De afgelopen 5,5 jaar was hij verantwoordelijk voor het wijnbeleid van Hotel TwentySeven en was hij Maître-Sommelier van Restaurant Bougainville*. Lendl is een ervaren gastheer, zijn gastheerschap is eigen, puur en relaxt, altijd gecombineerd met klasse en een zeer gedetailleerd service niveau.
 

Ben je enthousiast geworden? Mail dan snel je CV en motivatie naar lendl@restaurantshoww.com, je ontvangt binnen 3 dagen een reactie.