Choose your own adventure
De mooiste vacatures
home

Sommelier Create by Guido Braeken

Bedrijf
Van Oys Maastricht Retreat

Type horeca
Restaurant in Hotel

Plaats
Maastricht

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Bij restaurant Create, de culinaire trekpleister van het Van Oys domein streven we naar culinaire perfectie en een onvergetelijke ervaring voor onze gasten onder leiding van chef Guido Braeken.

Onze passie voor hedendaagse gastronomie, lokale ingrediënten en innovatieve technieken maken ons restaurant tot een van de beste in de regio. 

Wij zijn op zoek naar gepassioneerde collega’s.  

 

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? 

Wil je deel uitmaken van een team van professionals dat streeft naar perfectie?

Waar naast de gast, ook elke werknemer centraal staat?

Dan komen we graag met jou in contact!

 

We werven een unieke persoonlijkheid voor de functie van:

 

Sommelier | Create by Guido Braeken | Fulltime

 

Wat verwachten we van je:

  • Als Sommelier ben je medeverantwoordelijk voor de wijnkelder;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de wijnkaart;
  • Je hebt basiskennis van de wijnoorsprong, voornamelijk van wijnen uit West-Europa; 
  • Je weet onze gasten de juiste wijnen te adviseren bij hun menukeuze en er samen met je collega's voor te zorgen dat zij een onvergetelijk moment ervaren;
  • Je hebt kennis van de hedendaagse gastronomie  non-alcoholische arrangementen samenstellen;
  • Je hebt kennis van spirits, likeuren en werelddranken;
  • Je hebt kennis van sigaren;
  • Je hebt basiskennis van koffie en thee;
  • Je hebt basiskennis van wijnbouw; 
  • Je hebt liefde voor lokale wijnen; 
  • Je bent verantwoordelijk voor creatieve aperitieven en heerlijke afsluiters;   
  • Je weet de rest van het team te enthousiasmeren voor jouw passie.

 

 

Wie zoeken we:

  • Je bent in het bezit van WSET 3;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als sommelier in het topsegment van de gastronomie in binnen- en/of buitenland;
  • Je hebt een commerciële instelling; 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, daarnaast spreek je minimaal nog Frans en/of Duits; bij voorkeur beide. Elke andere taal is een pré;
  • Je fungeert als spin in het web, die houdt van multitasking en goed overzicht kan bewaren;
  • Een warme en sprankelende persoonlijkheid met een verzorgd voorkomen, je hebt een gastgerichte en integere houding;
  • Je bent proactief bij het identificeren en oplossen van problemen om een vlekkeloze gastervaring te garanderen;
  • Met je oog voor detail streef je voortdurend naar een maximale gastbeleving en zet je graag een stapje extra voor de gast;
  • Je bent een teamplayer die gedreven is om niet als individu, maar samen als team successen te behalen.

 

Wat bieden we jou:

  • Een vierdaagse werkweek, zodat je genoeg tijd overhoudt voor je sociale leven;
  • Voor deze functie stellen wij een mooi loonpakket samen, bestaande uit een competitief salaris en onderscheidende secundaire voorwaarden;
  • Deel uitmaken van een team van professionals, waar groei een belangrijke waarde is op basis van het ‘Own Your Succes’ – principe;
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast contract, waarbij ‘long-term commitment’ bovengemiddeld beloond wordt.

 

 

De Van Oys-Family wordt getypeerd door:

Toewijding | verantwoordelijkheidsgevoel | ‘out of the box’ |onberispelijke uitstraling met een grote glimlach | wilskracht en doorzettingsvermogen | verwachtingen overtreffen | oprechte aandacht voor de gast | ‘gaat niet, bestaat niet’ mentaliteit | exceptionele service | geen negen-tot-vijf-mentaliteit | oog voor detail

 

Uurrooster

Woensdag tot en met zaterdag (inclusief avonden, weekenden en feestdagen) 

 

 

 

 

 

Startdatum

1/02/2025

 

Over Van Oys Maastricht Retreat

Van Oys, een 5* Superior hotel en tevens Leading Hotel of the World, beschikt over 81 luxe kamers en suites, die uitnodigen voor een ontspannen verblijf, omringd door natuur. Naast het all-day dining restaurant, Restaurant Maes; ‘Atelier du Terroir’ onder leiding van voormalig twee sterrenchef Pascal Jalhay, met uitzicht op het riante park, beschikt het Château over een sfeervolle hotelbar; Wijnbar César. In de Remise wordt het fine dining restaurant, CREATE, gerealiseerd, waar culinaire excellentie floreert onder leiding van voormalig twee sterrenchef Guido Braeken. De high-end kookstudio; Atelier du Terroir, nodigt uit voor masterclasses en de wine cellar is uitermate geschikt voor private diners. Verder bevinden zich er nog 6 exclusieve meeting- & banqueting ruimtes, geschikt voor zowel zakelijke als privéaangelegenheden. De tijd staat stil in onze indoor & outdoor Spa, waar genoten kan worden van hoogwaardige behandelingen en rituelen. Inspanning en ontspanning gaan hand in hand in onze Gym.

 

Bij Van Oys staat lokaal, bewust en duurzaam ondernemen centraal. Oost-Maarland behoort tot de gemeente Eijsden-Margraten, waar de Cittaslow-gedachte (net als bij Van Oys) een prominente plaats inneemt.

 

Ben je geïnteresseerd?

Stuur je recent CV met foto en motivatiebrief naar:

Simone Böhmer

Pre-opening team

Hr @vanoys.com

www.vanoys.comwww.vanoys-careers.com/nl/